Defibtech Lifeline: betaalbare kwaliteit
Defibtech Lifeline is een merk dat hard gegroeid is sinds de opkomst van de AED. Alleen al in Nederland zijn er ongeveer 30.000 AED’s van Defibtech in omloop. Wereldwijd ligt dat aantal op meer dan 300.000 en het is groeiende. Het merk heeft zich in een relatief korte tijd ontpopt tot een van de grotere en betrouwbare spelers met een uitstekende kwaliteit tegen goede prijzen.
De Defibtech Lifeline wordt geproduceerd in de VS. Dit heeft een belangrijk voordeel, want de kwaliteitseisen zijn daar hoog. De apparatuur wordt onder restrictie van de FDA (Food and Drug Administration) geproduceerd. Je weet dus zeker dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt. De gehele productieketen wordt streng gecontroleerd en ook worden de apparaten aan uitvoerige tests onderworpen voordat zij op de markt mogen komen.
In Europa voldoen de AED’s natuurlijk ook aan het CE-keurmerk.
De AED’s van Defibtech Lifeline
In de webshop van ARBO winkel kun je kiezen uit twee verschillende AED’s van Defibtech Lifeline. Het betreft uiteraard twee kwaliteitsproducten die allebei dezelfde taak hebben: het opwekken van een hartslag bij een slachtoffer van een hartstilstand. Dat doen zij op dezelfde manier, maar toch zijn er verschillen. Ook in prijs. Wat is het verschil nu precies en welke AED is voor jou de beste keuze? Wij zoomen wat dieper op de beide AED’s in.
De Defibtech Lifeline
De eerste AED van Defibtech draagt de bekende naam Defibtech Lifeline: dit is het bekendste model. Dit model biedt veel waar en uitstekende prestaties voor zijn geld.
Een sterk punt van deze AED is zijn batterij: hij heeft een verwachte levensduur van 7 jaar. Dit maakt de Lifeline tot een voordelige aanschaf. De batterij biedt niet alleen ruim voldoende capaciteit om te reanimeren; hij gaat dus ook lang mee. Wanneer je deze AED aanschaft, ben je jarenlang verzekerd van de afwezigheid van kosten zolang je hem niet gebruikt. Uiteindelijk heeft elke AED een nieuwe batterij nodig, maar een levensduur van zo’n 7 jaar is zeer netjes te noemen. Zeker gezien de gunstige kosten van deze AED.
Een ander sterk punt van de Defibtech Lifeline is dat deze AED ook geschikt is voor kinderen. Indien de AED in bijvoorbeeld een school of kinderdagverblijf wordt geplaatst, dienen de kinderelektroden wel apart besteld te worden.
Deze AED is een volautomaat en dat kan een belangrijk aanschaf argument zijn. De Defibtech Lifeline volautomaat is een intuïtief en gebruiksvriendelijke defibrillator voor de ongetrainde en getrainde hulpverlener. Bij een halfautomatische AED moet de hulpverlener een knop indrukken om de schok af te geven. Bij een volautomaat als deze, gebeurt dit automatisch. De AED zal instructies geven die je stap voor stap toepast. Hierdoor kan iedereen effectief reanimeren met deze AED.
Met de Defibtech Lifeline haal je een duurzame AED in huis. Niet alleen vanwege de lange levensduur van de accu, maar ook omdat de AED bestand is tegen stof en regenwater. Hij kan dus zeker ook buiten gebruikt worden.
Defibtech Lifeline View Dual halfautomaat
De Defibtech Lifeline View Dual halfautomaat bevat een rode schokknop. Indien de AED op een slachtoffer met hartfalen is aangesloten en een schok adviseert, dient de hulpverlener op de schokknop te drukken. Dat is een van de twee voornaamste verschillen met de vorige versie, de reguliere Defibtech Lifeline. Deze halfautomaat is geschikt voor professionele hulpverleners. Voor leken biedt hij als voornaamste voordeel dat je zelf kunt controleren of de omgeving veilig is, alvorens de schok wordt toegediend.
Een inzet van een AED is een stressvolle situatie. Door de AED zo gebruiksvriendelijk mogelijk te ontwerpen wordt de hulpverlener zo goed mogelijk begeleid. Dit doet de Defibtech Dual door de hulpverlener te begeleiden met zowel stemcommando’s als visuele uitingen die op het display worden weergegeven. Dit laatste is een belangrijke meerwaarde ten opzichte van het vorige model. Visuele instructies zorgen ervoor dat je ook als leek deze AED perfect kunt bedienen.
Een AED wordt niet dagelijks gebruikt en hierdoor is er minder zicht op de werking van de AED wanneer deze echt nodig is. Dagelijks wordt de aanwezigheid van de elektroden en de capaciteit van de batterij automatisch getest. Helaas test de defibrillator zich niet op de functionaliteit van de elektroden. Wel wordt de condensator maandelijks getest door de zelftesten.
Elektroden
Bij ARBO winkel kun je niet alleen terecht voor het bestellen van de AED’s zelf: je kunt ook voor alle nabestellingen in onze webshop en fysieke winkel in Ede terecht. Bijvoorbeeld voor het bestellen van elektroden. Voor de Defibtech Lifeline zijn er drie verschillende elektroden te koop, zowel voor volwassenen als voor kinderen.
Waarom zijn er eigenlijk speciale kinder elektroden? Het lichaam van kinderen is natuurlijk anders dan dat van volwassenen. Daarom hebben kinderen een lagere stroomstoot nodig. Niet alleen dat: succesvol reanimeren met een AED begint met een goede diagnose. De AED zal altijd eerst vaststellen of er sprake is van hartactiviteit. Alleen dan kan er namelijk een stroomstoot worden geleverd. Bij de meeste slachtoffers staat het hart niet compleet stil: het is aan het fibrilleren, wat wil zeggen dat het zeer snel en oppervlakkig samentrekt, zonder het bloed rond te pompen. Wanneer hier sprake van is, kan een schok worden gegeven. Zo niet, dan is alleen handmatige reanimatie een optie. Om bij kinderen goed vast te kunnen stellen of er nog sprake is van hartactiviteit, zijn speciale kinder elektroden wenselijk.
Batterijen
De Defibtech Lifeline AED’s hebben, net als andere AED’s twee batterijen. De zelftesten van een AED zorgen voor een groot gedeelte van de betrouwbaarheid van inzetbaarheid van de AED. De schokken van de Defibtech Lifeline AED worden verzorgd door de grote batterij. De kleine Defibtech Lifeline 9V batterij zorgt voor de zelftesten van de defibrillator.
Door deze batterij kan de AED zich testen op: Zelftest aanwezigheid van de elektroden (dagelijkse test). Zelftest condensator frequentie (maandelijkse test). Zelftest capaciteit van de batterij (dagelijkse test). Defibtech Lifeline 9V batterij dient jaarlijks vervangen te worden. Aan de zijkant van de AED bevindt zich een oranje knop. Als je deze knop indrukt, komt de batterij los uit de AED. Zorg ervoor dat de achterkant van de grote batterij naar je toe is gericht. Hier is een batterijklepje te zien. Maak het batterijklepje open door het omhoog te drukken. Vervang de 9V batterij en plaats het batterijklepje weer terug op zijn plek. Plaats de grote batterij weer terug in de AED. Vervolgens gaat de AED de batterij controleren. Hieruit blijkt of de AED ingezet kan worden tijdens een noodsituatie. Dit wordt aangegeven middels een stemcommando.
Het vervangen van de 9V batterij is zeker niet duur. Deze kost slechts 16 euro exclusief BTW. Je kunt de batterij eenvoudig in onze webshop bestellen. Dat geldt natuurlijk ook voor de grote batterij.
De Defibtech Lifeline batterij geeft de daadwerkelijke schok af als de AED een schok adviseert Defibtech Lifeline View batterij heeft een stand-by levensduur maximaal 4 jaar, 125 defibrillatie schokken, of 8 uur gebruikstijd.
Meer weten?
Wil je meer weten over de producten van Defibtech Lifeline? Neem gerust contact op met ARBO winkel. Wij beantwoorden met plezier je vragen en kunnen je helpen bij het kiezen van een geschikte AED.
Wil je zeker weten dat je een AED kunt bedienen? Overweeg dan eens een reanimatiecursus. In principe kan iedereen een AED bedienen, ook iemand die dit nog nooit eerder heeft gedaan. Dit onder andere met dank aan de instructies van het apparaat. Maar een AED hanteren is spannend en stressvol. Het gaat namelijk om een levensbedreigende situatie. Daarom leer je in een cursus niet alleen hoe de AED werkt, maar oefen je ook handelingen om deze routinematig uit te kunnen voeren en leer je kalm blijven.