Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Op rekening voor bedrijven vanaf €40,-
  • Aantrekkelijke volumekortingen

Wereld Eerste Hulp dag

Wereld Eerste Hulp dag

EHBO’ers kunnen voor flinke uitdagingen komen te staan. Wanneer men wordt opgeroepen of ingeschakeld om EHBO te verlenen aan een slachtoffer, is vaak nog niet veel duidelijk over wat er gebeurd is en de ernst van de situatie. 

EHBO en Red Levens: Wereld Eerste Hulp Dag 2024

Op zaterdag 14 september 2024 is het weer zover: dan vieren we Wereld Eerste Hulp Dag, een initiatief dat in 2000 is opgericht door de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen. Het doel van deze World First Aid Day: bewustzijn te vergroten en EHBO kennis toegankelijk te maken.

Belang van Wereld Eerste Hulp Dag

Jaarlijks worden duizenden levens dankzij EHBO gered. Deze dag is dan ook bedoeld om mensen wereldwijd te leren dat iedereen EHBO ook kan leren en ...hoe belangrijk het is om voldoende goed voorbereid te zijn op noodgevallen. In situaties waar directe medische hulp niet beschikbaar is, kan eerste hulp het verschil maken tussen leven en dood. Dit initiatief benadrukt ook dat eerste hulp een humanitaire daad is. Of het nu gaat om het verlenen van zorg in crisissituaties of bij alledaagse ongevallen.

Wereldwijd Thema en Activiteiten 

Elk jaar kiest 'Wereld Eerste Hulp Dag' een thema, zodat we telkens op een andere manier worden uitgedaagd om onze kennis over eerste hulp te vergroten. Verenigingen en organisaties wereldwijd – ook in Nederland – organiseren voorlichtingscampagnes, cursussen en evenementen om mensen te leren hoe ze levens kunnen redden.

Of het nu gaat om het aanleggen van een verband, reanimeren, AED inzetten, of het behandelen van brandwonden, deze vaardigheden zijn onmisbaar. Het mooie van eerste hulp is dat het eenvoudig te leren is, maar een levenslang verschil kan maken.

Bron: ARBO centrum

Nederland Doet Mee

In Nederland wordt deze dag gevierd met talloze initiatieven. Diverse verenigingen geven voorlichtingen en EHBO-cursussen, zodat iedereen de kans krijgt om de basis van eerste hulp zodat iedereen de kans krijgt om levensreddende vaardigheden te leren. Het motto blijft simpel: "Iedereen kan eerste hulp leren". Dit is van onschatbare waarde, want je weet nooit wanneer je deze kennis nodig hebt om een verschil te maken. 

Veiligheid via ARBO centrum

Het is belangrijk om de best mogelijke zorg te verlenen. EHBO’ers kunnen voor flinke uitdagingen komen te staan. Wanneer men wordt opgeroepen of ingeschakeld om EHBO te verlenen aan een slachtoffer, is vaak nog niet veel duidelijk over wat er gebeurd is en de ernst van de situatie. 

Als jij jouw kennis up-to-date wilt houden, ben je bij ons aan het juiste adres voor advies, cursussen en de beste wereld eerste hulp dag aanbiedingen. Overweeg jij om een BHV cursusboek te bestellen of een EHBO BHV cursus te volgen? Een verstandig besluit. Een cursus geeft je ook de praktische kennis om adequaat op te treden bij tal van kwetsuren en ongelukken

Als u uw kennis up-to-date wilt houden, bent u bij ons aan het juiste adres voor advies en de beste EHBO-producten. Op Wereld Eerste Hulp Dag kunt u bovendien profiteren van speciale aanbiedingen, zodat u altijd voorbereid bent op het onverwachte.

Doe Mee en Maak het Verschil

Sluit u aan bij de wereldwijde beweging op Wereld Eerste Hulp Dag. Door nu de basis van eerste hulp te leren, kunt u levens redden. Bezoek ons EHBO assortiment voor meer informatie over ons assortiment en onze acties. Samen kunnen we een veilige omgeving creëren, zowel thuis als op de werkvloer. Leer eerste hulp en maak het verschil – want uw actie kan iemand anders zijn leven veranderen.

 

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBO centrum 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company