Terug

Tot en met 21 januari: 10% korting op artikelen voor buitenwerkers! Shop nu!

  • Gratis verzending vanaf €200,-
  • Op rekening voor bedrijven vanaf €40,-
  • Aantrekkelijke volumekortingen

Buisverband

Buisverband is breed inzetbaar, het is een oplossing voor vele wondverzorgingen. Je bestelt het bij ARBO centrum.

Filters

Buisverband kopen?

Voor de niet medische opgeleide koper, is het buisverband kopen vaak een groot raadsel. Ook in ons assortiment is er een ruim aanbod in buisverband, om je gemakkelijk verder te verwarren. Daarom helpen wij van arbowinkel.nl je graag verder bij het aankopen van het juiste verband.
Een buisverband een buisvormig verband dat gebruikt kan worden voor onder andere wond fixatie of compressie. Wanneer je buisverband kopen wilt, is het handig je te verdiepen waarvoor je het gebruiken gaat. Er zijn namelijk twee soorten, die allebei voor dezelfde en heel verschillende verwondingen gebruikt kunnen worden. Kortom een klein beetje informatie kan hier geen kwaad. Om je te helpen bij het buisverband kopen, hebben wij hieronder meer informatie over de twee soorten.

Wat is buisverband?

Buisverband is onder te verdelen in twee varianten; het netverband en het kousverband. Beide verbanden worden gemaakt in een buis vorm, ze zijn vaak op rol of in een kant en klare variant verkrijgbaar. Dit verband kan je in allebei de gevallen gebruiken om een verband op zijn plek te houden. Op die manier heb je geen tape of verband klemmen nodig. Handig voor de patiënten met een pleister allergie, en nog handiger voor de persoon die het verband aan moet leggen. Om deze reden wordt er dankbaar gebruik gemaakt van de beide vormen van het buisverband, zowel in de thuiszorg als bij poliklinische patiënten. Het gebruiksgemak en comfort maakt dat buisverband zo populair in gebruik is. Naast de bovengenoemde toepassingen, kan je het buisverband ook gebruiken om de huid te beschermen of als drukverband om een ledemaat compressie te geven. Door zijn constructie geeft het buisverband in zowel de lengte als de breedte elasticiteit. Dit zorgt er niet alleen voor dat het buisverband op zijn plaats blijft, het zorgt er ook voor dat het een gelijkmatige druk rondom het ledemaat creëert. Deze druk kan pijnverlichting geven bij bijvoorbeeld een verstuikte enkel of een oedeem. De constructie geeft dit soort buisverband ook meer bewegingsvrijheid dan een wond die verbonden is met een verbandgaas of een zwachtel. Dit is voor iedere patiënt vaak een opluchting. Het helpt niet alleen met de pijnverlichting en genezing van de verwonding, maar ook met het normaal kunnen blijven bewegen van het verbonden ledemaat. Over het algemeen is dit ook bevorderlijk voor het genezingsproces.

Netverband

Het netverband bestaat uit een lange buis van rond gebreid elastisch materiaal. De buis bestaat uit een grofmazige constructie, vandaar de naam netverband. Deze constructie geeft het verband zijn grote rekbaarheid en daarmee dus zijn ruime inzetbaarheid. Netverband wordt gebruikt om wondverbanden op hun plaats te houden. Ook wordt het gebruikt bij het op zijn plek houden van buisverband op moeilijk plaatsen. Een teen of neus is hier een goed voorbeeld van. Door het buisvormige netverband op of over het ledemaat te plaatsen, blijft het verband of kompres op zijn plek. Op deze manier behoudt de patiënt zijn bewegingsvrijheid en blijft de wond goed bedekt. Voor patienten met een hypoallergenen reactie op bijvoorbeeld tape, biedt dit een enorme uitkomst. Door het gaasverband te fixeren met een netverband is er namelijk geen tape nodig. Hierdoor blijven de huid reacties uit en dat is wel zo fijn voor de patiënt. Netverband wordt in verschillende maten gemaakt, hierdoor heb je de juiste rekbaarheid per ledemaat. Een vinger heeft bijvoorbeeld een andere breedte nodig dan een knie. Netverband is bijna altijd te verkrijgen op een rol, zo kan je precies de juiste benodigde lengte afknippen.

Kousverband

Kousverband is ook een rondgebreide buis. Deze buis is gemaakt van een katoen of viscose met polyamide en elasthaan. De elasthan zorgt ervoor dat de buis zijn functie krijgt. Het kousverband kan namelijk gebruikt worden voor een gelijkmatige compressie. Zo kan het ingezet worden bij een verrekking of verstuiking. Niet alleen voor enkel en knie verstuikingen gebruik je kousverband. Dit verband wordt ook gebruikt bij bijvoorbeeld een rib verstuiking, de druk rondom helpt bij de pijn. Naast het gebruik voor een verstuiking, wordt dit buisverband ook ingezet bij verbandfixatie of als kous onder het gips. Bij een oedeem of spataderen kan het buisverband de druk helpen te verlichten en daarmee ook de pijn. Bij een dermatologisch probleem kan deze kous juist de huid beschermen. Zo wordt dit verband gebruikt bij zalfkompressen maar ook bij genezing na brandwonden. Verder is kousverband ideaal voor onder een steunkous of in geval van zwachtelen. Kortom dit buisverband heeft vele inzetmogelijkheden en is daardoor geliefd in de thuishulp zorg. Het kousverband kan je kopen op een rol en als kant en klare variant. Handig is dat beide varianten te wassen en steriel te maken zijn. Let er op dat de breedte van het kousverband klopt bij de maat van het ledemaat. De druk van dit buisverband moet prettig zijn en niet knellen. Bij twijfel is het altijd slim om een medische expert om advies te vragen.

Vingerbob

De vingerbob is een buisverband die op zichzelf staat. Alhoewel je hem theoretisch gezien onder kan brengen bij het kousverband krijgt hij toch zijn eigen uitleg. Hij is namelijk speciaal ontwikkeld voor de vinger en wordt gebruikt wanneer je een wond of snee op de vinger wilt beschermen. Hierdoor hoef je geen gebruik te maken van een pleister. Vooral als de verwonding op een knokkel zit is een vingerbob handig. Een pleister om de knokkel belemmert de beweeglijkheid van het gewricht. Door de vingerbob is het wondje wel beschermd maar de bewegingsvrijheid van de vinger niet aangetast. De vingerbob is gemaakt van zacht katoen, wat prettig is voor het genezingsproces van de snee of het wondje. Onder een pleister kan het gaan broeien zeker wanneer het nat wordt. Dit katoenen buisverbandje droogt sneller op wat bevoorderlijk is voor de genezing. Voor de voedselindustrie is er ook speciaal een blauwe vingerbob ontwikkeld. Deze valt extra op in het uitzonderlijke geval van af glijden.

Hoe gebruik je buisverband?

Dit ligt helemaal aan de reden van gebruik. Bij een verstuikte enkel kan je bijvoorbeeld een kant en klare kousverband kopen. Zorg dat deze wel in de juiste maat gekocht wordt. Hierna is het een simpel aantrekken. Vaak kan je deze kous ook wassen, dit is wel zo hygiënisch bij langer gebruik. Een netverband wordt over het algemeen in eerste instantie aangelegd door iemand met een medische achtergrond. Hij of zij kan je precies vertellen welk verband er nodig is en hoe je dit verband zelf aan kan leggen. Mocht het verband eerst aangelegd zijn door een arts en je nog vragen hebt, dan kun je ook altijd je huisarts om hulp vragen. Zorg altijd voor een schone wond en schone handen bij het verzorgen van een wond. Ook is het belangrijk dat bij elk soort van het buisverband, het verband comfortabel moet aanvoelen. Een te grote druk en/ of het afknellen is zeker niet de bedoeling. Mocht dit toch het gevoel zijn na het aanbrengen, dan is het verstandig om het verband een maat groter te gebruiken. Natuurlijk is het altijd verstandig bij twijfel een arts om advies te vragen.

Kortom

Bij het buisverband kopen is het dus handig te kijken naar de wond en de vereiste verzorging. Bij een verstuikte enkel is het slim om tussen het kousverband te zoeken en bij een verbandfixatie waarschijnlijk meer bij het netverband. Wij verkopen meerdere varianten en staan altijd klaar voor al je vragen. Alle buisverbanden verkopen wij zowel online als in onze fysieke winkel. Ga ook voor het gebruiksgemak en verzorg je wonden met een van onze buisverbanden. Wist u dat u ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBO centrum 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company